Over mij


Ik ben Debby Kroon, 49 jaar en moeder van 4 kinderen. In 2005 is mijn zoon geboren na een zwangerschap waarin ik alcohol gedronken heb. Nadat de diagnose FAS/D gesteld is ben ik mij gaan verdiepen in FAS/D en is het mijn missie geworden om biologische moeders te verbinden, een veilige plek te creëren voor onderling contact en naar de buitenwereld de stem te vertegenwoordigen omdat ik vind dat het stigma een onnodige druk op vrouwen drukt die om welke rede dan ook gedronken hebben tijdens hun zwangerschap en moeten leven met de gevolgen hiervan.

In 2016 liep ik vast, na mij jarenlang ingezet te hebben voor mijn gezin was ik mijn eigen proces van verwerken en accepteren vergeten. Ik ben onder behandeling gekomen van een psychosociaal therapeut, daar heb ik leren omgaan met mijn schuldgevoel, schaamte en mijn gevoel van het daderschap. Dit had ook een positief effect op mijn zoon.

In 2017 ben ik zelf gestart met de opleiding psychosociaal therapeut/Essentieel therapeut. Begin 2023 rond ik deze opleiding af en hoop ik dat ik binnen de Circle-of-Hope de vrouwen kan bieden wat ik zelf zo gemist heb. Schuldgevoel, boosheid, intens verdriet, rouw, schaamte……het is er, maar je kan het leren aankijken en omzetten.

Via het contact formulier kan je in contact komen met mij, samen kunnen we kijken wat de Circle-of-Hope voor je kan beteken, op een manier die bij jou past.

Debby
Ervaringsdeskundige FAS/D

Tips voor meer informatie: Fas Stichting

Debby Kroon

© Circle of Hope 2024 - Alle rechten voorbehouden.
Dit initiatief wordt ondersteund door de FAS Stichting.